A gyógyfürdő gyógyhatású nátrium-hidrogénkarbonátos vize mozgásszervi, izületi, gerinc, hát és keringési problémák gyógyítására javasolt. A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők. Számtalan különböző méretű és hőfokú medence van a szabadtéri és a fedett részen is. A fedett részben a nagymedence sportolásra is alkalmas.

 

 

A Sárberki-horgásztó közvetlen Lenti észak-keleti végén terül el. A 6 hektáros szuper intenzíven telepített tóban csuka, süllő, ponty és amur horgászható. Nyitva minden nap. Szolgáltatások: büfé, játszótér, strand, séta és kerékpárút, őrzött parkoló.

 
 

 
 

A Lenti-Csömödér-Kistolmács erdei kisvasút számtalan csatlakozási ponttal rendelkezik a gyalogos-, kerékpáros-, lovas turizmus és a horgászat számára. Érdemes ezt újra felfedezni és kihasználni a páratlan lehetőségeket.

 
 

 
 

A szécsiszigeti Andrássy-Szapáry kastély a régi vár helyén épült a maitól elérő formában, eredetileg U alakú volt, ami egy 1864-ben készült térképen látható. Az épület maga a Kerka völgyétől pár méterre kiemelkedő, részben mesterségesen kialakított dombon áll. Szinte bizonyos, hogy ilyen ideális természeti adottságok és a folyamatosan lakott település mellett már a középkortól kezdödöen állhatott itt vízimalom. A jelenlegi formáját, tömegét a XVIII. század közepe táján a Szapáryak megbízásából nyeri el.